Ieke Booij - music
Ieke Booij - music
Ieke Booij - music

Album Creative To Me

Eind 2016 heb ik mijn eerste EP uitgebracht, genaamd ‘Creative To Me’.
Beluister mijn album op iTunes en Spotify.

Trijntje Oosterhuis met Ieke Booij

Live met Trijntje Oosterhuis

Zondag 8 maart 2015 stond ik samen met Trijntje Oosterhuis op het podium van de Leest in Waalwijk.

The Voice Kids

In 2013 heeft Ieke deelgenomen aan The Voice Kids seizoen 3. Slechts 10 seconden hadden de juryleden Marco Borsato, Angela Groothuizen en Nick & Simon nodig om de stemkwaliteiten van de toen 14-jarige Ieke te beoordelen. Ze was onderdeel van het team van Marco Borsato en werd door hem gecoacht op het terrein van zang en performance. Het TVK-avontuur heeft ze met veel enthousiasme en plezier gedaan. Uiteindelijk moest ze het in de battle afleggen tegen de winnaar, Ayoub Maach. De battle is inmiddels meer dan 10 miljoen keer bekeken.

Marco Borsato met Ieke Booij

Marco Borsato over Ieke Booij:

Al zeven seizoenen lang, dus sinds het allereerste seizoen van The Voice Kids, ben ik coach voor getalenteerde kinderen en in die hoedanigheid heb ik al heel veel kinderen zien en horen zingen. Voor sommige kinderen is zingen een heerlijke hobby, maar bij sommige van deze talenten, en daaronder schaar ik Ieke absoluut, zit zingen en muziek maken in het bloed. Ze wil het niet alleen heel erg graag, ze kén ook niet anders. Muziek is haar brandstof.

Ieke deed mee aan het derde seizoen van The Voice Kids, maar is inmiddels een prachtige jonge vrouw die enorm in ontwikkeling is als artieste. Hoewel ze al ongelofelijke stappen heeft gezet, ben ik ervan overtuigd dat haar grootste groeicurve nog moet komen. Opvallend bij Ieke is dat haar muzikaliteit samensmelt met haar schoonheid, wat een zeer vruchtbare combinatie is in de muziek. Wanneer de intensiteit van begeleiding bij Ieke geïntensiveerd wordt, verwacht ik heel bijzondere dingen. Ieke is zeer ambitieus en heel bescheiden, wat overigens een unieke combinatie is, daarnaast is ze gedreven, enthousiast, werkt ze heel hard en heeft ze een duidelijk herkenbaar en uniek stemgeluid.

Ieke heeft het vermogen je te raken,
met haar klanken, met haar blik, met haar stem.

Als Best Selling Artist van Nederland heb ik de kans gekregen ontelbaar veel talenten te mogen ontmoeten en ik ben ook geregeld onder de indruk. Ieke is echter onvergetelijk. Ieke is iemand die ik blijf volgen met bovengemiddelde interesse omdat ik ervan overtuigd ben dat ze met de juiste begeleiding op een dag een zeer gewaardeerde collega van me zal zijn. En naar die dag kijk ik reikhalzend uit!

Marco Borsato

Oktober 2017

Ieke Booij - Facebook
Ieke Booij - Instagram
Ieke Booij - YouTube

Copyright Ieke Booij 2021 © all rights reserved
Website made with ♥ by Dai Dai Design