Bio

Ieke wordt vaak omschreven als een gedreven, ondernemende persoonlijkheid met hoge kwaliteitsnormen én empathisch vermogen.

Ze geniet ervan uitgedaagd te worden, zowel in academisch opzicht als bij buitenschoolse activiteiten. Regelmatig zoekt Ieke haar lievelingsstad Valencia op om met verschillende muzikanten samen te spelen, waaronder jazz-saxofonist Lito Hernandez. Haar grote voorbeelden zijn Tierny Sutton, Kurt Elling en Jazzmeia Horn.

Curriculum Vitae

 • 2018 – heden
  Academy of Music and Performing Arts , Tilburg

  Vanaf september 2018 studeert Ieke aan de Academy of Music and Performing Arts van Tilburg, waar ze hoofdvaklessen heeft bij Paulien van Schaik, Katrien Verheijden en Ingrid Zeegers.

 • 2018
  Luzac College

  Ieke combineert de laatste twee jaren van de Havo in één lesjaar aan het Luzac College en slaagt met mooie resultaten. Lees hier een interview van het Luzac College met Ieke.

 • 2016
  EP ‘Creative To Me’

  Als voorbereiding op een optreden komt Ieke Peter Thissen tegen, die een samenwerking met haar aangaat. Peter is uitvoerend musicus gitaar en piano en heeft zijn opleidingen genoten aan de conservatoria van Tilburg en Maastricht en heeft ervaring in klassiek en Jazz-pop. Samen verzorgen ze concerten en werkt ze als singer-songwriter in coproductie aan haar eerste EP ‘Creative To me’, volledig in eigen beheer opgenomen. Deze EP is verkrijgbaar op iTunes en Spotify.

 • 2016
  Summerclass Berklee College of Music, Valencia

  In 2016 volgt Ieke een intensieve summerclass aan het Berklee College of Music op de campus in Valencia, waar ze o.a. latin/jazz-les volgt bij Victor Mendoza, vibrafonist en componist.

 • 2016 – 2018
  Young Musicians Academy

  Tijdens Ieke’s middelbare schoolperiode studeert ze aan het conservatorium van Tilburg, afdeling Young Musicians Academy. Ze kreeg hier les van Katrien Verheijden, Paulien van Schaik, Stef de Hond en anderen. Dit is een voorbereidende opleiding waarna ze kan auditeren voor de bachelorstudie aan het Conservatorium.

 • 2013
  The Voice Kids

  In 2013 werd Ieke geselecteerd om deel te nemen aan The Voice Kids. Marco Borsato coacht haar naar de finales. Ieke heeft naast The Voice Kids aan een aantal grote projecten bijgedragen als solist, waaronder Memories & Dreams, orkest van de Koninklijke Luchtmacht en een optreden met Trijntje Oosterhuis, met songs van Burt Bacharach.

 • 2012 –
  Zangles bij Pien van Gerven

  Vanaf haar 12e jaar besluit ze zich verder te ontwikkelen en te professionaliseren als zangeres. Vanaf 2012 volgt Ieke zangles op het conservatorium bij Pien van Gerven. Pien is tevens verbonden als vocal coach aan de Babette Labeij Music Academie. Hier ontwikkelt ze zich stemtechnisch en groeit haar enorme voorliefde voor jazz en bigband.

 • 2004 – 2012
  Vioolles bij Leontien Akkerman

  Ieke Booij begon op jonge leeftijd met muziek. De start van haar muzikale looppad begint op haar vijfde. Tot haar dertiende levensjaar volgt Ieke vioollessen bij Leontien Akkerman van Vioolschool Fiedelino.

Ieke Booij Music & Modelling
Ieke Booij Music
Ieke Booij Music
Ieke Booij Music

Victor Mendoza over Ieke Booij

I came to know Ieke while she attended the Summer Program at Berklee’s Valencia Campus last year. During this short time, I found Ieke to be a very talented vocalist, as well as a passionate student with a strong work ethic and a highly professional attitude. I should also mention that I find Ieke to be a wonderful person of fine character and disposition.

Victor Mendoza

Professor Valencia Campus Berklee
February 2017

Ieke Booij Music & Modelling - Berklee
Ieke Booij - Facebook
Ieke Booij - Instagram
Ieke Booij - YouTube

Copyright Ieke Booij 2020 © all rights reserved
Website made with ♥ by Dai Dai Design